Ремонтът на пътя Павел баня – Турия завърши

Частичният ремонт на пътя Павел баня – Турия, който се състоеше в това да бъдат изкърпени дупките, завърши. Днес преминаването по пътния участък е по-безопасно в сравнение с преди. За съжаление, в правомощията на кмета Иса Бесоолу е извършване само на такъв ремонт, макар че той търси възможности, съвместно с АПИ, пътят да бъде цялостно преасфалтиран.

Години наред участъкът Павел баня  – с. Турия беше осеян с дупки, а шофьорите на превозните средства се налагаше да ги заобикалят с повишено  внимание.

Неформирането на две правителства само задълбочи проблема с цялостния ремонт на пътя. По същия начин стои въпроса и с идеята на кмета да разшири разклона на пътния участък „Гердеме“ – Горно Сахране, където миналата година жена загуби нелепо живота си. Участъкът също е към АПИ. Община Павел баня е разработила проект, който чака одобрение и финансиране от АПИ.

Бесоолу продължава да полага усилия да намери възможности по линия на инфраструктурни програми и проекти и на различни институции за цялостното асфалтиране на пътя Павел баня  – Турия и за разширяване  на  разклона „Гердеме“ – Горно Сахране.