Ефективно наказание за младеж откраднал кутия с дарения и други вещи

Районен съд – Казанлък постанови присъда, с която наложи едно общо наказание в размер на една година и четири месеца „лишаване от свобода“, което да изтърпи при „общ“ режим, на 19-годишния К. К.

Подсъдимият е признат за виновен в това, че  06.04.2021 г. и на 10.04.2021 г. в гр.Казанлък, в условията на продължавано престъпление, е отнел един велосипед и кутия за събиране на дарения, без съгласието на собствениците им, с намерение противозаконно да ги присвои, както и че на 08.04.2021 г. в същия град противозаконно е присвоил мобилен телефон. Същият е с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Пред Районен съд – Казанлък делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което съдът намалил размера на наказанието с една трета.

В хода на разследването е установено, че К. К. откраднал велосипеда от входа на жилищен блок. Няколко дни по-късно той отнел кутията с пари за дарения на нуждаещо се от лечение дете от заведение за бързо хранене, находящо се в центъра на гр.Казанлък. От монтирани в заведението камери за видеонаблюдение е установен извършителят.

 

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

 

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.