Живко Тодоров се кандидатира за четвърти мандат

Живко Тодоров е кандидатът на ГЕРБ за местните избори през октомври. Тодоров влиза в кметската надпревара за четвърти път. Той заема кметското място през 2011 г. и оттогава управлява града. Имам своята мечта Стара Загора да бъде модерна, подредена, с добра инфраструктура, сигурна и перспективна за младите хора. Това заяви по време на среща с граждани кметът на Стара Загора. Той представи идеите си за бъдещето на общината.

Срещата започна с ретроспекция на изминалите три мандата като кмет. „Никога не съм се считал за незаменим или перфектен в работата си. Всеки човек носи своите предимства и недостатъци. Но знам едно – всичко, което съм правил до този момент, е било със сърце и с много амбиция и хъс за Стара Загора. Във времето осъзнах, че един кмет винаги ще бъде в положение от “осанна” до “разпни го”. Знам и това, че папката с решените проблеми със сигурност е по-малка от тази с нерешените, но си спомням и какъв беше градът ни преди 12 години”, каза пред присъстващите Тодоров.,,И да – след като направихме толкова много, дойде момент, в който реших, че и аз имам свои мечти, свой личен живот, свои планове. Реших да не се кандидатирам повече за кмет.
Но в края на третия си мандат започнах да срещам хора, които не скриваха разочарованието си от това мое решение. Те имаха очаквания започнатото да бъде продължено”, споделя градоначалникът. Живко Тодоров призна, че за решението да се кандидатира отново натежали и масовите номинации от структурите на ГЕРБ в Стара Загора, както и появата на Инициативния комитет от 50 известни старозагорци, които със своя авторитет и аргументи са повлияли на решението му.

“Бях в ситуация, в която, от една страна, трябва да избера дали да предам думата си и да се отметна, или да изляза като страхливец, беглец и дезертьор. Много често затова политиците не са обичани, защото им се налага да избират между два грешни отговора. Това е най-неприятното. В случая верен отговор няма. Каквото и да направя, винаги ще има някой, който да каже нещо. Затова отлагах толкова дълго да обявя своето решение, защото за мен представляваше един наистина важен личен момент да преценя всички обстоятелства и кое е правилното, което да направя. И ще ви кажа. Затова сме тук тази вечер. Защото аз съм взел своето решение. Разбира се, че няма да ми е приятно да говорят, че съм престъпил думата си. И то най-вече политическите опоненти. Но още по-неприятно ще ми бъде хората, които ме подкрепят и са зад мен – част от тях са тук, в летния театър тази вечер – да кажат, че съм страхливец, беглец и дезертьор. Затова аз ще се кандидатирам за кмет на Община Стара Загора”, добавя кметът на Стара Загора.

Живко Тодоров очерта програмата си в следващите 4 години в различните сектори на обществения живот и наблегна на по-дългосрочните перспективи, които се основават на модерно образование и високи технологии.

Модерна икономика – зелена, чиста, безотпадна – към това трябва да се стреми Стара Загора. Това е моята мечта. Трябва да заложим най-вече на подготовката на кадрите, да изградим индустриалните зони и съвместно с бизнеса, училищата, университета да развиват научна дейност, да залагат на иновации.