Иса Бесоолу: Невъзможно е да спрем уличното осветление в община Павел баня

“Невъзможно е да спрем уличното осветление в община Павел баня!”, категоричен е кметът Иса Бесоолу и допълва: “Хората ходят на работа – излизат сутрин по тъмно и се прибират вечер по тъмно. Зима е все пак – рано се стъмнява, късно се съмва. Отделно от това имаме много туристи в момента -над 2000 са. Не можем да си позволим да оставим на тъмно конкретно и населените ни места. Освен че от там сутрин също тръгват хората за работа, има и много пенсионери и възрастни хора, за които уличното осветление е важно и е в помощ.

До края на месеца ще има заседание на Общинския съвет, на което предполагам, че ще дебатираме темата за уличното осветление, но аз ще настоявам да не го спираме. Да, сметките за ток този месец са 65 000 лв., от които 50 000 лв. са за улично осветление, а останалите – за общинските сгради, детските градини, кметствата. Но и хората са важни.

В сравнение с миналата година, когато по това време сме платили около 20 000 – 25 000 лв., сега разходът ни е в пъти. Въпреки това ще настоявам пред Общинския съвет да не спираме уличното осветление”.