Община Казанлък привлича интереса на посетителите на „Ваканция и Спа Експо“ с партньорство на спа комплекс

Атрактивното присъствие на Община Казанлък на 38-то издание на Международната туристическа борса “Ваканция и Спа Експо” бе оценено от министъра на туризма Христо Проданов. В четвъртък той откри изложението, което продължава и днес и бе посрещнат на експозицията на Община Казанлък от Тиара Братованова – първа подгласничка на Царица Роза 2021.

Оригиналното представяне на Долината на розите и на тракийските царе за първи път е допълнено от презентация на мащабния туристически обект, който се изгражда в близост до Казанлък – 5-звездният балнеокомплекс „Кингс Валей“ с минералните води на село Овощник, предвид високите лечебни качества на природното богатство. Инвестицията на новата придобивка надхвърля 25 милиона евро и предвижда изграждането, освен на голяма хотелска част, също конферентен център, басейн и заведение за хранене.

Присъствието на Казанлък на на най-мащабния туристически форум в България, под патронажа на Министерство на туризма, е представено на централно място, непосредствено срещу щанда на министерството и е разгърнато на 24 кв.м. площ. Автентичната гюлпана омайва гостите с истински розов цвят, добро впечатление оставя у тях и информацията за всички културни обекти, хотели и ресторанти в Казанлък.

По-рано Кметът на Казанлък Галина Стоянова коментира участието на Долината в престижния форум така: “През дните на изложението ще представим Казанлък като красива, цветна и вълнуваща туристическа дестинация чрез предложенията ни през 2022 г. за възможности и събития в дните на Чудомировите празници, Празника на розата и Празниците в долината на тракийските царе. Тази година Празникът на розата ще бъде на 3,4 и 5 юни, а през март започват Чудомировите празници. Всеки е добре дошъл в Казанлък не само тогава, но и целогодишно.”.