Казанлъшки ученици са кандидатствали за космическия лагер Space Camp Turkey

Казанлъшки ученици са кандидатствали за космическия лагер Space Camp Turkey.

Координатор на програмата Space Camp Turkey за цяла България е Центърът за творческо обучение, като партньорството продължава вече 13 години. До момента има над 1000 участвали български ученици, над 34-ма медалисти от състезания в Space Camp Turkey и над 300 раздадени стипендии за участници в програмата.

В инициативата вече се включи и община Казанлък. А проектът ще предостави на избрани ученици стипендии за участие в лагера по модела на Американската космическа агенция NASA.

„С откриването на нови възможности за още спонсорства ще дадем шанс на повече ученици от 11 до 15-годишна възраст да се класират за участие и стипендия за космическия лагер в град Измир, Турция, през това лято“ сподели Мирослава Димитрова – координатор на програмата.

Патрон на проекта тази година ще бъде 19-годишната Татяна Иванова, чиято амбиция е да стане първата жена космонавт от България.

На 12 април –Международния ден на авиацията и космонавтиката, ще бъдат обявени стипендиантите и всички класирали се за участие в звездната програма през тази година.