17-ото издание на Маратона на четенето „Четяща Стара Загора” през април

17-ото издание на Маратона на четенето „Четяща Стара Загора” пристига неизменно като пролетта и традиционно през април. Негови инициатори са отново Библиотека „Родина”, Регионална библиотека „Захарий Княжески” и Община Стара Загора. А програмата на Маратона пак ще прелее от разнообразни, интересни и забавни инициативи през целия пролетен месец.

Тази година маратонът ще се състои изцяло лично, присъствено и офлайн. С призив и надежда, че опасните и изпълнени с тъга и страх години са останали зад гърба ни, с огромно желание за мир и здраве.

Участието в „Четяща Стара Загора 2022 г.” е еднакво насърчително и за деца, и за възрастни. За всички, които обичат книгите и имат желание да споделят любовта си с останалите; и за начинаещи, невръстни четци и за пристрастените с дългогодишен стаж в най-интелектуалното занимание.

Кулминацията на Маратона ще е на Велика сряда, 20 април – от 10:00 до 15:00 ч., когато груповото, няколко часово четене ще се проведе в центъра на Стара Загора. Библиотекарите от „Родина” обещават през целия април среща с уважавани, интересни и нашумели български творци. Сред очакваните автори са Георги Господинов, Христо Карастоянов, Стела Даскалова, Катя Антонова, Вал Стоева, пътешествениците Максим и Стефан Иванови…,  а организацията на инициативите продължава.

Информация за организираната от Вас проява през м. април – кога (дата и час), къде (място), какво (тема), с кого, както и заявки за участие в Празника на книгата и четенето на 20 април в парк „Пети октомври”, изпращайте на е-mail: lib@rodina-bg.org или съобщете на GSM: 0886 463 731, 0884 477 915. Програмата ще се актуализира ежедневно.

Документирайте Вашето събитие и изпратете снимки на адрес: lib@rodina-bg.org. Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. Резултатите от Маратона „Четяща Стара Загора” ще бъдат илюстрирани на уебсайта www.rodina-bg.org и в социалните мрежи.

„Четяща Стара Загора” е част от Националната програма „Четяща България” и от „Походът на книгите”, организиран ежегодно от Асоциация Българска книга и Българската библиотечно-информационна асоциация и е част от Културния календар на Община Стара Загора.