Детско-юношеския фолклорен празник „Изворът да не пресъхва – Цветница 2022” ще се проведе в Стара Загора

На 17 април от 10:00 ч. в старозагорския парк „Пети октомври“  ще се проведе 18 издание на Детско-юношеския фолклорен празник „Изворът да не пресъхва – Цветница 2022”. Празникът е свързан с продължаване на българската традиция и съхраняване на автентичните песни, танци и обичаи. Организатори са: Община Стара Загора, НЧ „Развитие – 1878” с. Дълбоки и Центъра за подкрепа за личностно развитие Стара Загора.

В празничната програма могат да вземат участие детски фолклорни състави и индивидуални изпълнители, представящи български фолклор ( песни, танци, обичаи, приказки, игри и пр.). Художествените ръководители сами определят програмите си за участие.Срокът за изпращане на заявките -10 април на е-mail : razvitiedalboki@mail.bg, дрес: 6060 с. Дълбоки, Община Стара Загора, НЧ ”Развитие – 1878г.”,тел.0898507564 ;0889131555-Христина Янкова. Празникът няма конкурсен характер  и такси за участие не се внасят.Всички ще получат грамоти и награди.

Целта на празника е да се съхрани и популяризира фолклорната традиция, децата ни да се приобщят към народните ценности и да запазят българската идентичност и да се  насърчи приемствеността  на традициите между поколенията.

Тази година се организира и съпътстващ конкурс  на тема „Пролетните празници-Лазаровден, Цветница и Великден. Срокът за изпращане на  рисунките е  до 10 април на адрес ПК 6060, с. Дълбоки обл. Стара Загора, НЧ “Развитие 1878“, за конкурса „Пролетните празници – Лазаровден, Цветница и Великден“.

Участниците трябва да бъдат на възраст до 18 години ,а творбите- на картон /формат А4/ и да са придружени с коректно попълнена  заявка, залепена на гърба на рисунката. Няма ограничение за използваната техника.

На Цветница ще бъдат обявени наградените участници.