Подкрепа и надежда за Руми

53-годишната Румяна Митева от старозагорското село Маджерито се нуждае от помощ, за да живее. За съжаление средствата, необходими за лечението й, са непосилни за близките и семейството й, и всички те се нуждаят от подкрепа.
Диагнозите са няколко – рак на млечната жлеза, рак на дебелото черво  и тежък рецидив в малък таз. Има разсейки в бял дроб, черен дроб и ключица. Ракът е 4-ти стадий.
Неприятната история на Руми започва още през 2018 година с откриване на рак на гърдата, след лечение и операция бива премахната едната гърда. Ситуацията се стабилизарат и всичко беше наред до момента, в който през 2020 г. беше диагностицирана със рак на дебелото черво. Започна лечение под формата на лъчетерапия и последваща операция, след която лекарите уверяват ,че всичко върви в правилна насока, уви … оказва се, че точно за два месеца оргазнимът й прави рецидив в малкия таз. Следва поредица от спънки и пречки. Защо? Защото в една от водещите болници в България се постави една диагноза, в друга болница след направата на 5-скенер диагностицират, че е рецидив, а главните и лекуващи лекари отричат диагнозата. … Низ от физически и психически болки, ходене от болница вболница без адекватно лечение и диагноза. Направени са множество изследвания, скенери, и т.н. Диагнозата “рак в малък таз” е потвърдена и започва, по думите на близките, неадеквано и закъсняло лечение под формата на химиотерапия, която се отлага с месеци и не е контролирана.Състоянието на Румяна се влошава  се влошава, което принуждава да се търси последна надежда за помощ в болница ” Johns Hopkins” – Anadolu – Турция.
Още с пристигането там се оказва,че Руми е била в голяма опасност и животът й е висял на косъм. Мигновени изследвания и незабавни мерки относително стабилизират състоянието й. Лекарите стигат до единодушно решение за диагноза и скъпоструващо лечение, заради което близките и роднините на Румяната се обръщат със ЗОВ ЗА ПОМОЩ.
Назначени са неопределен брой химиотерапии през 15 дни, като цената на една е 5000лв . Сумата, която ще се акумулира във времето е непосилна за семейството и призивът е за дарения по:
Дарителска сметка:
IBAN: BG31RZBB91551014403301
BIC: RZBBBGSF
банка : Райфайзенбанк
основние : Дарение
титуляр : Румяна Митева