В Стара Загора няма обществена тоалетна

Няма желаещ за изграждане на обществена тоалетна в Стара Загора. На обявената обществена поръчка за ремонт на градската тоалетна, не се е явил нито един кандидат заради инфлацията в цените. Предстои Община Стара Загора отново да търси кандидат да извърши ремонта.

Обществената поръчка е за фирма, който да извърши строително-монтажните действия на обществена тоалетна в центъра на града. Прогнозната стойност на бъдещия обект е в рамките на 111 242 лв без ДДС, а едноетажната сграда ще бъде разположена върху основите на използваните десетилетия наред писоари в източния край на централния парк „Пети октомври”.

В обявата е записано, че строителството трябва да бъде извършено в рамките на 120 календарни дни от получаването на разрешението, вече имало изготвени архитектурни и работни проекти. Тоалетните трябва да са пригодени и за хора с увреждания, като капацитетът е за пет души /мъже и жени/, като не се предвиждат помещения за евентуален персонал. Сградата ще бъде надземна, с малко над 50 кв м разгърната застроена площ, а пускането и спирането на водата ще става чрез фотоклетки.

Към момента Стара Загора няма нито една обществена тоалетна. Има изградена такава, но тя все още не е пусната за експлоатация, тъй като предстои процедура, за да бъде отдадена под наем.