Първа среща между Министерството на туризма и Туристически район „Долината на розите“

Първа среща на ниво институции се проведе днес в зала №6 на Община Казанлък между представители на Министерството на туризма и членовете на Туристически район „Долината на розите“. В приветствието си Кметът на Казанлък, която е и председател на Управителния съвет на Организация за управление на туристически район, изрази задоволство, че „Долината на розите“ реално вече е институциализиран във този формат на срещата. Галина Стоянова разказа пред представителите на Министерството на туризма какво вече е направено за дейността на туристическия район, а именно: регистрация на сдружението в Министерството на туризма, избран Управителен съвет, даже вече е събран членският внос. Бързо е събрана ключова информация по места за всички ресурси. „Това е много ценно, защоно ни даде възможност да оформим вече няколко туристически пакета. Желанието ни да организираме по детайлен начин туризма в района, във вътрешността на България беше голямо. Този регион се ползва от всички, но до момента не е бил подпомогнат от Министерството на туризма.“, посочи Кметът на Казанлък.

Инициаторите на разговорите от Министерството на туризма изтъкнаха, че е много важно бързо да се ориентират в състоянието на туризма по места, за да може в максимално кратки срокове да приотиризират и адаптират по най-добрия начин следващите стъпки за развитие на туристическите райони в България. Те посочиха, че към момента има два действащи европейски проекта, по които е възможно да бъде осигурено известно финансиране за дейността на туристическите райони. Галина Стоянова предложи финансирането на някои от проектите на районите да стане допустимо и през Плана за развитие. „Долината на розите е хомогенен регион, можете да разчитате на нас, стига да ни дадете възможността да бъдем бенифиценти!“, посочи тя.

Участниците в срещата обмениха различни и интересни идеи за позиционирането в рекламното пространство чрез различни комуникационни канали. Всички се обединиха около мнението, че туристически регион „Долината на розите“ разполага с голямо разнообразие за различни туристически форми, от балнео и СПА, културно-исторически, планински, винен и други, което го прави абсолютно атрактивен, с много добра инфраструктура.