Изложба “Останки за дълготрайна употреба” откриха в Казанлък

Първата самостоятелна изложба “Останки за дълготрайна употреба”   на младата художничка Силвия Попова откриха в Художествена Галерия Казанлък.

Завършила специалност „Живопис“ през 2009 г., Силвия Попова преподава в Националното училище по пластични изкуства и дизайн “Акад. Дечко Узунов”. През последните години тя се открои на художествената сцена с работата си в областта на живописта. А изложбата представлява пейзаж на Казанлък, стъпващ върху постоянни визуални опозиции и възразявания. Художничката използва хармоничен и премислен колорит, контролира живописната повърхност, и в същото време създава какафония от материали и изразни средства.

“Останки за дълготрайна употреба” е пейзаж на Казанлък. Не „от“, а именно „на“, защото е правен с мисълта за града през различни моменти от историята. Интуицията може да препрати думата „останки“ към артефакти от античността, но също така и към употребата на предмети от дълготрайни материали споделя младият творец.

А всеки желаещ да се запознае с изкуството на Силвия Попова може да посети нейната изложба до 22 май 2022г. в Художествена Галерия Казанлък.