Нови цени за сключване на граждански брак

Нови цени за услуги, предоставяни от Дирекция „Гражданско състояние” за дейности, свързани с организирането на ритуали при сключване на граждански брак в ритуалната зала или извън нея ще приеме Общинския съвет на Стара Загора на предстоящото си заседание. То е насрочено за 31 март.

При така предложените цени на услуги се очаква в бюджета на общината да постъпват годишно допълнително около 88 000 лв. 120 лева ще струва организиране на ритуал за сключване на граждански брак в ритуална зала. На цена 40 лева ще е музикалният съпровод при ритуала. За организиране на изнесен ритуал за сключване на граждански брак на място, избрано от младоженците ще се плаща 250 лв.

В Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора се създава ново приложение с наименование „ЦЕНИ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ ПО ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕЦА ПО ЖЕЛАНИЕ НА РОДИТЕЛИТЕ, ПРЕДОСТАВЯНИ В ОБЩИНСКИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ”. За съботно-неделно отглеждане на деца са определени 10 лв. за 4 часа. Ползването на услугите се заявява и осъществява по реда на Наредбата за организацията на предучилищното образование в Общината