Обяви за продажба на олио в сайт за търговия

Обяви за продажба на олио заляха една от платформите за онлайн търговия в страната след екшъна в хипермаркетите в цялата страна. Някои от продавачите залагат примамлива цена, която е по-ниска от тази в магазините. Други предлагат почти идентична като тази в търговските обекти, но пък привличат с големи отстъпки за количество.

Най-ниската цена, на която може да се закупи слънчогледовото масло, е 4.20 лв. за литър. При вземане на стек обаче тя пада до 4 лв. бройката. Става въпрос за олио от рапица с произход Полша. Следващата цена, на която се предлага растителната мазнина, е 4.39 лв. Продавачът също е склонен да прави отстъпка при количество. Той уточнява, че стековете му са изкупени само за часове и че очаква нова голяма доставка към 17 март. Приема обаче заявки и предупреждава, че количествата са ограничени.

За 5 лв. пък може да се поръча литър гръцко царевично олио , което също е пред изчерпване. Гръцкото слънчогледово олио пък върви и по 6 лв. бутилката. Офертата е, че при поръчка на стек получаваш литър подарък. Ако купиш повече, олиото може да падне и до 5 лв. шишето.

Спекулата с цените провокира предприемчиви онлайн търговци да се разровят из килери и мазета. Така се намират и обяви за олио в старите стъклени бутилки, и то непокътнати. За 10 лв. всеки може да си купи спомен от миналото – бутилка “Дунав”, “Калиакра” или “Прима”. В друга обява пък четири ретро шишета с олио, отново неотваряни, се предлагат за общо 100 лв. или по 25 лв. парчето.