Кметът Живко Тодоров поздрави артистите в Държавен куклен театър Стара Загора

Кметът на община Стара Загора поздрави артистите и работещите в Държавен куклен театър Стара Загора по повод 21 март- Международен ден на кукления театър.

Уважаеми дами и господа,

Скъпи приятели!

Всяка година по това време с огромно удоволствие отправям към Вас своите  искрени благопожелания по повод 21 март – Международен  ден на кукления театър. Поздравявам Ви, с  уважение и респект към всеотдайния Ви професионализъм и вдъхновяващ талант!

В очакване сме на най – хубавото време в годината – пролетта! След две изключително тежки години за всички нас, отново гледаме с надежда, но и с  тревога към идващите дни! Благодарим Ви, че преминахте през изпитанията с мъдрост, смелост и висок дух! В най – трудните моменти, отворените театри и откритите сцени, бяха  спасителна глътка въздух, пречистваща вяра, сливане със смисъла. И сега, в новите предизвикателства, които животът не спира да ни поднася, верни на своята човешка мисия, заставате с името и авторитета си зад благотворителна кауза в подкрепа на бежанците от Украйна.

За Стара Загора е чест номинацията  на Държавен куклен театър в категория  „Постижения в кукленото изкуство” на Наградите „Икар” за спектакъла „Прегаряне” – екипно постижение в кукленото изкуство за възрастни. Сигурен съм  в успеха Ви!

Бъдете здрави и вдъхновени! Аплодисментите отново са за Вас!”, се казва в поздравителния адрес на градоначалника.