На 27 и 28 август ще се проведе XVI издание на Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка”

Община Стара Загора ще бъде домакин на шестнадесетото издание на Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка”, който ще се проведе на 27 и 28 август 2022г. /събота и неделя/ на Старозагорските бани.

Целта му е да съхрани и обогати музикално-песенното и танцово народно творчество, както и да даде възможност за общуване на изпълнители от всички фолклорни области на България.

Отличната организация, богатата културна програма и атрактивните съпътстващи прояви на форума, насочени към малки  и големи, успяха да го превърнат в едно от най-очакваните и престижни събития, даващо сцена за изява на таланта на певци, инструменталисти и танцьори от близки и далечни кътчета на България.

В събора могат да участват: певчески и инструментални групи, изпълняващи изворен фолклор, фолклорни танцови групи и ансамбли, клубове представящи изворен фолклор и индивидуални изпълнители на народно творчество. При проявен интерес от страна на участниците в събора (изпълнители и художествени ръководители) домакините имат готовност да организират на 26 август (петък) дискусионен форум и творческа работилница „Фолклорът в съвременността” с утвърдени експерти в тази област.