Мултисензорна зала откриха в старозагорска детска градина

В старозагорската детска градина №5 „Мечо Пух“ днес бе открита мултисензорна зара. Тя е изградена със средства по проект „Подкрепа за приобщаващо образование“, финансиран по програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020“.

„Добрата новина днес е, че оборудвахме нашата образователни сензорна зала и вече имаме завършен  център за личностно развитие“, каза директорката Мариана Кутина.

Тя пожела на добър часа на хората, които ще работят с новата придобивка, да има повече хубави часове за учителите и много щастливи мигове за децата. Стана ясно още, че екипът работи съвместно са Центъра за ранно детска развитие и постигнал добро резултати.

В детската градина се отглеждат  десет деца със специални образователни потребности, за които обучението в залата ще бъде от голяма полза.

На официалната церемония присъстваха: Станимира Димитрова, начални- отдел „Образование“  в Община Стара Загора и експерти от отдела, Дарина Бонера, старши експерт по приобщаващо образование и Ваня Трайкова, ръководител на Центъра за ранно детско развитие.

Възпитаници на детското заведение приветства гостите и отправиха послание „ Да бъдем умни и етични дори за тези, които са различни“.

„ Желая Ви да бъдете здрави, да имате много благи вестни и да продължавате  да се развивате“, каза Станимира Димитрова, началник- отдел „Образование“ в Община стара Загора.

Детска градина „Мечо Пух“ бе открита на 16.03.2015 г. Тя е разполага със 4 зали за 100 деца и е свързана с топла връзка с Център за ранно детска развитие, който предлага интегрирано здравни образователни, социална и консултативни услуги за деца и семейства.

От учебната 2019/2020 г. в детската градина се предлага работа по прогресивния метод за развитие на детето на д-р Мария Монтесори в две групи.