Пореден браконерски набез на яз. Копринка

На 25.03.2022 г., екип на ЦРОО извършва нощно наблюдение с термокамера на местност Симитлерски ръкав. Забелязано е лице на западния бряг, което нагазва във водата и разполага хрилна мрежа.

Тъй като екипа наблюдава от източния бряг на язовира, подава сигнал към втори екип на ЦРОО и заедно със служител на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури се придвижват до мястото, на което бракониера разполага мрежата си. Реагирано е за 25 минути.Направен е опит той да бъде заловен, но успява да избяга в гората.Мрежата е извадена от брега, като в нея за около 30 минути е уловено доста голямо количество риба, като се има в предвид дължината на мрежата, която е около 40 метра.

Всичката риба е освободена и е върната обратно във водата.Първо са освободени 3 броя бели риби, като и трите оживяват.След това са освободени около 30 каракуди и 20 платики.

Припомняме, че 15.03 е в сила забраната за улов на бяла риба на яз. Копринка, а от ЦРОО отправят апел към рибарите, които остават нощно време на язовира да бъдат по-бдителни и да сигнализират при забелязване на бракониери.