Силно старозагорско участие на тенис турнира VS Sport Open 2022

Треньорът в старозагорския тенис клуб „Винсент“ Слави Делчев завърши на второ място на един от най-мащабните турнири в България VS Sport Open 2022.
Надпреварата на комплекс “Ника” в Сарафово събра 80 състезатели, разделени в два формата – екстра и любители. Сред играчите бяха легендата на българския футбол Красимир Балъков, както и доскорошният пом.-треньор нa “Берое” Георги Чиликов.
На отлично подготвените кортове в бургаския квартал своята титла от миналата година в майсторската група защити Иван Притъргов, който в изключителен финал надделя над Делчев с 6:4. Преди това шампионът се наложи над друг представител на Стара Загора – Димитър Авджиев с 6:1 на полуфинала.
При любителите титлата грабна Христо Петров, след като се наложи с 6:4 във финала над победителя от мастършеф Станислав Райчев. На полуфиналите Петров се наложи над казанлъчанина Георги Герасимов – шампион от миналата година, с 6:3. И в този формат имаше стабилно старозагорско присъствиеие. След като спечелиха предварителните си групи с по 3 победи, Ваньо Русков и Божидар Костов достигнаха до 1/8-финалите, а Желязко Динев отстъпи на 1/4-финалите от финалиста Станислав Райчев.