Халил Летифов: Властта се дави в собствените си скандали и немощ

Властта се дави в собствените си скандали и немощ. Това подчета заместник – председателят на ДПС Халил Летифов. Според него страната ни е завладяна от множество кризи – енергийна, ценова и криза по политиката на доходите, за които няма антикризисни мерки.

Халил Летифов подчерта, че хората в момента усещат една огромна несигурност. Освен това го усеща и бизнеса и инвеститорите и това усилва и редиците кризи, които всички преживяваме.

“За съжаление преспективата не изглежда обещаваща, поради отсъствието на адекватността на изпълнителната власт, която е задължителна в тези тежки ситуации. Виждаме, че във всички трудни моменти, които подлагат на изпитание, както страната ни, така и властта, виждаме скандали след скандали”, добави Халил Летифов.

Той даде като пример ситуацията по отношение на общата ни позиция за войната в Украйна, където е било наложително ДПС да се включи, за да може да бъде изработена тя, което е задължително в една такава сложна ситуация .

“В тази сложна ситуация е много важно да има единодействие поне на официалните институции. Разбирайте Парламента и изпълнителната власт и Президентството, което разбира се всички виждаме, че не се случва. Тези сигнали са изключително притеснителни. Резултат от липсата на диалог, за който апелираме години наред всъщност е усилени кризи, който се плащат от българските граждани и от бизнеса. За съжаление това ще продължи ако не се вземат адекватни мерки”.

Народният представител бе категоричен, че в България в момента власт няма тъй като няма справяне с кризите.

“Друго от обещаването ни по време на кампанията, че всичко ще бъде светло и прозрачно пред хората, всъщност не се случва. Вземат се едни решения, където са белязани от редица скандали и емоции, но нямам представа какво се решава, какви са пазарлъците там, какви са темите. Очевидно не се решават тежките кризи, а се решават битките за постове”, споделя заместник-председателят на ДПС.

Летифов прогнозира, че ако това продължи по този начин, единственият възможен изход са избори.