Община Чирпан представи нова версия на официалния си сайт и интернет портал на международния фестивал на лавандулата

Община Чирпан стартира нова версия на официалния уебсайт с различен набор от функции, насочени към повишаване на удовлетвореността на потребителите. „Досегашната визия съществува близо 20 години, но вече не отговаря на изискванията за институционална идентичност,  новият облик се характеризира с актуалност, приобщаване, модерност, достъпност  и ефективност. При разработването  на проекта са включени мненията на граждани и коментари на  специалисти”, каза кметът Ивайло Крачолов, който още при представянето на своята програма за управление подчерта необходимостта и от актуален уебсайт.

„Сайтът  chirpan.bg отразява организационната структурата на местната власт, публичните политики, полезна информация за граждани и бизнес, нормативни документи, регистри и др. Предоставена е възможност за електронни услуги, гражданите могат да правят справки и да проследяват напредъка на заявен документ”, стана ясно при представянето му. До месец ще продължи доработването до детайли, а досегашната информация може да бъде намерена в архив.

Презентиран бе и интернет порталът на  международния фестивал на лавандулата – lavenderforum.bg, който ще се проведе в дните – 17, 18 и 19 юни 2022г. Експертът по туризъм Таня Георгиева представи основните събития, съпътстващите мероприятия и полезната информация за туристите. 

„Сайтът представя и забележителностите на Чирпан и местата за настаняване. Идеята е максимално да сме полезни на всички наши гости. Информацията е на български и на английски. “, каза Георгиева.

Събитието откри 10-годишната Дара от Чирпан, облечена в народна носия. Тя  покани с „добре дошли!” на празника на изкуствата и креативността, на храната и виното, на семейството и общността, когато празнуват и производителите на лавандулов цвят, на които е посветен Международният фестивал на лавандулата, а преминаващите спират да съпреживеят магията и да се снимат в лилавия рай. Сетивата празнуват…”, убеди Дара, споделяйки линка на сайта с красивия полет над  лилавите полета с прекрасна мелодия от  струни.