Ясни правила в общинска администрация

Да бъде подобрена работата на Общинска администрация и взаимоотношенията й с гражданите -за това настоява групата общински съветници от Народен съюз.

Те са получили множество сигнали от граждани, инвеститори и фирми за проблемите, които срещат в общинска администрация и по лонкретно в Строителното направление

Дълги срокове, забавяне на преписки, искане на документи без да има правно основание за това, са най-често срещаните проблеми от гражданите. Нещо повече, общинска администрация при издаването на разрешения изисква документация, която тя самата издава и с които администрацията разполага.

“Тук поставяме въпроса и кой решава колко важи един документ. Скицата на кадастъра е безсрочна, а тази от Общината е само 6 месеца. Много хора се сблъскват с такива проблеми.
С това ние от Народен съюз не сме съгласни. Смятаме, че подходът трябва да е уеднаквен. Една процедура с ясно разписани стъпки. Това ще промени работата на администрацията и ще спести време на гражданите и фирмите. Ние настояваме незабавно да бъде направен пълен преглед на всички заявления, да бъдат актуализирани съпътстващите документи.

Динева посочи още, че ЗУТ ясно посочва какви документи трябва да бъдат представени и в този случай местната администрация въвежда различен режим, което не е добър начин на работа.