Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 62-годишен мъж за причиняване на средна телесна повреда в центъра на гр. Казанлък

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем Н.Н., на 62 г., за това, че на 13.05.2022 г. в гр.Казанлък, на ул.“Славянска“, е причинил средна телесна повреда на Л.Т., на 32 г., изразяваща се в нараняване, проникващо в коремната кухина – престъпление по чл.129 ал.2 вр.с ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че около 11 ч. на ул.“Славянска“ в централната част на гр. Казанлък е възникнал спор за паричен дълг между двама мъже. Последвало е намушкване със сгъваем нож от страна на Н.Н. спрямо Л.Т. Травмата е в коремната област. Подаден е сигнал в РУ-Казанлък.

По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък, е извършен оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели, включително и очевидци, назначена е медицинска експертиза.

Обвиняемияте неосъждан. Наблюдаващият прокурор е постановил задържане спрямо Н.Н. за срок до 72 часа. Днес, 16 май 2022 г., ще бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.