Старозагорски ученици се включиха в кампанията “Да задържим младите хора в Стара Загора”

До 19 май продължава кампанията “Да задържим младите хора в Стара Загора”, която цели запознаването на завършващите ученици и студенти с възможностите за продължаващо обучение и последващото намиране на работа в областта на ИТ сектора в регион Стара Загора.

До момента отдел “Инвестиции” в община Стара Загора, заедно с представители от Кариерен център Стара Загора, Тракийски университет  и фирми от ИТ сектора, работещи в града, проведоха информационна кампания сред ученици от 11 и 12 клас в СУ „Васил Левски”, СУ „Иван Вазов”, СПГЕ „Джон Атанасов”, ГПЧЕ „Ромен Ролан”, ПГКНМА „Професор Минко Балкански” и ППМГ „Гео Милев”.

В рамките на кампанията учениците се запознаха с възможностите за кандидатстване в Тракийския университет, включително с новооткритата  ИТ специалност, както и с изискванията и възможностите на работа в града на липите, представени от служители на ИТ компании, работещи в  Стара Загора.

През миналата седмица се състоя първата по рода си работна среща “Business to Business”, която срещна на едно място представители на различни ИТ компании и фирми, работещи в различни сектори, които обсъдиха възможности за съвместно сътрудничество.