Казанлък става все по-цветен

Над 1 300 мини рози, 5 000 тагетис, 4 000 бегонии, близо 2 000 импатианс, 1 000 каскадни винки, 200 вербени се засаждат в широкия център на Казанлък. Мини розите са подбрани в шест преливащи се нюанса. Сортът е селективен, с гъст, едър цвят. От тях е направен пъстър микс, който прелива от паметника на Тракийката, продължава по улица „Скобелевска“ и завършва в пространството до паметника на ген. Михаил Скобелев. В тази зелена част ще бъде разположен флоралният часовник. Той ще бъде изработен от изцяло живи цветя. Навсякъде фигуралните композиции с рози са оформени с тагетис, който силно подчертава контурите на цветните фигури.

В цветарниците са посадени каскадни винки в розово. Те ще оформят пъстри и високи кашпи. В по-сенчестите градинки се използва импатианс, отново в розов нюанс, който не се нуждае от силни слънчеви лъчи.

Бегониите са основно като цветен килим край флоралния часовник. Подбрани са в три основни цвята, които се преливат – бял за най-малките пъпки на розата, розов – за средните и червен – за големите рози.

Всички тези цветове са допълнени от многогодишни вечнозелени храсти – хебе и евонимус. Усилията на звено „Озеленяване“ към Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ да разхубавят Казанлък продължават.

Засаждат се над 200 широколистни и иглолистни млади декоративни дървета в целия град. Въпреки това, през изминалата нощ са изскубнати десетки току-що засадени цветя! Тенденцията да не се пази, да се разрушава изграденото буди тревога.