Велина Атанасова е новият председател на БСП-Стара Загора

Юристката Велина Атанасова е новият председател на общинската организация на БСП в Стара Загора. Тя бе избрана днес на заседание на 49-та конференция на социалистите. Това стана с явно гласуване, след като останалите петиманоминирани от основните организации кандидати си направиха самоотвод. Единствен от тях Борис Боричев не присъства в залата, а изпрати по електронната поща на делегатите отказа си да участва в надпреварата. До избора на нов председател се стигна след като досегашният Валентина Бонева подаде оставка, след като 8 години бе начело на организацията.

Велина Атанасова благодари на делегатите за доверието да ръководи в следващите две години най-голямата в областта организация на БСП. „Очаква ни много сериозна работа и затова ще разчитам на всеки един от вас. Ще набелязваме малки победи в преследване на голямата цел – по-силна БСП”, бяха първите й думи към залата. Атанасова посочи, че  местните избори догодина ще бъдат предизвикателство пред организацията, а целта е да се увеличи участието на социалистите в Общинския съвет.  „Основният фокус ще бъдат младите ще се стремим да привлечем повече млади хора към лявата идея. Ще започнем да работим в комисиите към Общинския съвет на БСП по определени местни политики с активното съдействие на съветниците  ни, за да бъдем полезни на старозагорци в решаването на проблемите на града “, заяви Атанасова.

В  конференцията взеха участие министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков, народният представител от левицата Момчил Ненов и Катя Георгиева, член на ИБ на БСП. „Повече разум за утре, ясни послания към старозагорци и бъдете силни, мотивирани и единни”, обърна се към социалистите Георгиева. Делегатите приеха отчетите за работата на общинската организация на БСП и на  Групата общински съветници.

————-

Велина Атанасова е родена през 1973 г. Завършила е ГПЧЕ „Ромен Ролан”  и  „Право” във ВТУ Св.св. Кирил и Методий”. Адвокат в АК-Стара Загора и член на Адвокатския съвет. Член на ИБ на Общинския съвет на БСП и на Областния съвет. Участва в ръководството на Българския антифашистки съюз. Омъжена с две деца .