В ход е подновяване на здравната инфраструктура в община Павел баня

Поликлиниката в гр. Павел баня ще бъде ремонтирана. Това стана ясно след като предложението на кмета Иса Бесоолу бе подкрепено от общинските съветници по време на днешната сесия. Ремонтните дейности ще включват цялостно обновяване на сградата, въвеждане на мерки за енергийна ефективност, подмяна на подовите настилки, обновяване на санитарните помещения, ВиК и др. В Поликлиниката в Павел баня се помещава и „Спешна помощ”, което още повече налага извършването на ремонта.
„От такъв се нуждаят и сградите на Здравните служби по селата, но тъй като проблемите в това отношение са много, защото нищо не е правено с години, започваме поетапно според средствата, с които разполагаме”, заяви след заседанието на Общинския съвет кметът Иса Бесоолу и припомни, че именно на лекарските екипи в Поликлиниката и Здравните служби населението на Община Павел баня е разчитало по време на ковид пандемията.
„Осигуряването на по-добри условия за превенция и лечение на населението е едно от условията за справяне с пандемията. Ремонтът на сградата трябва да бъде съобразен и с всички изисквания на ковид мерките така, че да се осигурят чисти и просторни кабинети, сервизни помещения, чакални с всички хигиенни и технически изисквания”, коментира още градоначалникът. Той допълни, че ще се извърши и асфалтиране на ул. “Акация”, на която се намира Поликлиниката в Павел баня, като бъдат изградени и нови тротоари.
Средствата, с които се предвижда да бъдат извършени ремонтните дейности, са преходен остатък от Постановление на Министерски съвет № 326/12.10.2021 г.