За осми път старозагорски ученици тръгват по стъпките на Ботевата чета

50 старозагорски ученици са част от Националния туристически поход „Козлодуй-Околчица – по стъпките на Ботевата чета“. В похода, започнал тази сутрин, се включиха средношколци от Стара Загора, с ръководители Иван Тодоров и Димитър Желев.

Групата тръгна от площада пред Община Стара Загора. Успех им пожелаха началникът на отдел „Образование“ Станимира Димитрова и секретарят на Туристическото дружество „Сърнена гора“ Ваня Петкова, а отец Иван прочете молитва за здраве на походниците и успешното им завръщане.

От утре, стъпка по стъпка, ще бъдат извървяни 120-те километра до връх Околчица, край който е лобното място на поета-революционер Христо Ботев.

„Пет дни полята и хълмовете на северозапада ще бъдат дом на нашите деца, които ще спят на палатки в специални лагери. Ботевият поход се организира от Областна администрация Враца, Българския туристически съюз, СКО „Леденика“ – Враца и други организации, като тази година е под егидата на президента Румен Радев“, споделиха организаторите от „Сърнена гора“.

Една от най-родолюбивите инициативи се провежда за 74-ти път. Тази година се очаква участниците да бъдат над 1000 души.

На добър път, деца!