За седми път „Празник за деца и кучета“ в Стара Загора

И тази година екипът на Кучилище – Стара Загора е подготвил разнообразна развлекателна и образователна програма по повод седмото издание на „Празник за деца и кучета“. Събитието ще се случи на 4 юни, от 11.00 часа, в старозагорския парк „Зелен клин“, а организаторите са подготвили игри с награди, както и полезни срещи с различни специалисти по здравето и възпитанието на четирикраките участници.

В празника вече по традиция участваи Община Стара Загора, която ще открие изнесено бюро за регистрация на домашни любимци. ОДБХ – Стара Загора ще съдейства със съвети как дасе поддържат изрядни документите на кучето, като на място ще може да се види и актуализира информацията при поставен чип.

Посетителитеще имат възможност да поговорят и зазъбното здраве на любимците сисветеринарни специалисти, които на място ще извършват безплатни прегледи. Ще има и томбола за безплатни ехографски прегледи за възрастни кучета.

Атрактивни демонстрации ще направят гостите на празника – Ина Хаджиева и Петя Войнова -поведенчески специалисти и треньори от „Моето куче“ – София,Тодор Ангелов от „Dream Dogs“- Варнаи популярната влогърка Лили от „Животът с куче“.

Спасителен център за диви животни „Зелени Балкани“ се включват за втори път, а темата ще бъде изключително интересна -как замърсяването наоколната среда вреди на дивите животни. Децата ще могат да си направят снимка за спомен с техни питомци.
Общински приют за безстопанствени животни ще покажат своите кучета, готови за задомяване.

По време на събитието ще има и благотворитрелен базар в помощ на животните, пострадали, но спасени от войната в Украйна,за които се грижи фондация „Animal Hope Bulgaria – Kazanlak“. Децата ще могат да разберат интересни подробности от работата на спасителните организации като цяло.