Конкурс за химн на Община Мъглиж

Етапи в провеждането на конкурса:

  1. Етап – Избор на текст:

Текстът за химн на гр. Мъглиж трябва да засяга миналото, настоящето и бъдещето на гр. Мъглиж и да подчертава уникалността на града.

Срок за подаване на текствовите творби за химн на гр. Мъглиж: от 01.06.2022г. до 30.06.2022г. вклч.

Адрес за изпращане на текстовете: гр. Мъглиж, пл. “Трети март” 32 или на имейл адрес: obshtina@maglizh.bg.

При изпращане на текстовете, авторът трябва да посочи своето име, възраст, местоживеене, телефон за контакст и електронна поща. След изтичане на срока, Комисията (определна с решение на Общински съвет Мъглиж) до 15.07.2022г. излъчва едно предложение за създаване на музика по него и го обявява на интернет страницата на Община Мъглиж, в Съюза на композиторите и Съюза на българските музикални и танцови дейци, както и в националните електронни медии.

2.  ЕТАП – Избор на музика:

Предложенията за музика на химна трябва да бъдат в нотно изписване на клавир, глас и демо запис, включващ цялостния вариант на посочения от Комисията текст и създадената музика към него.

Срок за подаване на музикалните творби за химн на Мъглиж: от 15.07.2022г. до 21.08.2022г. вклч.

Адрес за изпращане на музикалните творби на CD: гр. Мъглиж, пл. “Трети март” 32. При изпращане на творбите, авторът трябва да посочи своето име, възраст, местоживеене, телефон за контакти и електронен адрес.

3.  Етап:

В срок 15 септември 2022г., Комисията излъчва три предложения за химн на Мъглиж. Изпратените текстове, CD, музика и др. материали не се връщат. Предложенията на Комисията се подлагат на обществено обсъждане в срок до две седмици след излъчването им. След проведеното обсъждане, Комисията определя едно предложение на химн. На следващата редовна сесия, Общински съвет Мъглиж утвърждава предложението за химн на гр. Мъглиж.

Наградният фонд за класирания текст и музика към него за химн на гр. Мъглиж е следният:

– за класирания текст за химна – 1 000 лева.

– за класираната музикална част на химна  – 1 500 лева.