Увеличиха заплатите в УМБАЛ – Стара Загора

Увеличиха заплатите в УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора. Това съобщи директорът на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев. Увеличените суми влизат в сила от 1 юли 2022 г. и така те ще изпълнят изискванията на новия КТД.

Новите основни месечни запалти са определени с решение на Съвета на директорите на УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович”. Така началник на клиника ще получава 2500 месечно, а на отделения – 2300 лв.

Заплатата на лекар с две специалности се покачва до 2200 лв., с една – до 2100, а медик без специалност ще получава 2000 лв. Възнаграждението з магистър, който непряко участва в диагностично-лечебна дейност, пък ще бъде 1900 лв.

Увеличение има и при специалистите по здравни грижи. Основното месечно възнаграждение за главна медицинска сестра става 1950 лв., а за старша – 1550 лв. Професионалистите по здравни грижи в т.ч. лаборант, акушерки, рехабилитатори ще получават 1500 лв. месечно.

Оператори на транспортни средства, квалифицирани прозводствени работници и друг квалифициран персонал ще са с основна месечна заплата от 910 лв. Допълнителните трудови възнаграждения продължават да се получават при изпълнение на месечните показатели за всяко клинично звено, обясни проф. Йовчо Йовчев.