Какви са бъдещите планове на Общински театър „Любомир Кабакчиев“?

Веселин Плачков, временно изпълняващ длъжността директор на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ сподели какви са плановете, които актьорът има за новия театрален сезон и за бъдещото развитие на културната институция. Екипът на театъра ще заложи на не голям брой заглавия, но ще се опита всички творчески продукти да бъдат конвертируеми и да могат да обикалят не само региона, но и цялата страна. Според Веселин Плачков приоритет е да се обърне внимание на децата в детските градини.

Веселин Плачков обясни, че и възрастната публика няма да остане на заден план и че макар и трудно като организация, вече има план да работи с много добри български режисьори, а в началото на септември ще обяви и програмата за предстоящия сезон. Плачков има за идея да въведе позабравената форма на театъра – кабарето.

Плачков посочи, че задължително театърът ще продължи да играе в „Алиуловата къща“, но има и други места, които според него трябва да бъдат използвани. Новият директор сподели, че се надява на подкрепата на местния бизнес за реализиране на някои от идеите си и че до момента е срещнал много положително отношение. Той подчерта, че са изключително важни усилията на Община Казанлък да подпомогне работата на местния театър, за което той е много благодарен. Веселин Плачков сподели и има няколко човека в България единия, от които е кметът Галина Стоянова, която въпреки всички несгоди успява да поддържа театъра.