Старозагорска школа е вицесветовен шампион

Балетна школа „Па де Кре” – Стара Загора са вицесветовни шампиони от Dance World Cup-2022, която се проведе в Сан Себастиан, Испания от 24 юни до 2 юли. В конкурсните категории участваха танцьори от 40 държави.

Това е изключителен успех за старозагорските балерини, които завоюваха вицесветовната титла в престижния танцов форум, в конкуренция с най-добрите в света. Децата и големите групи се класираха в топ 6, което е изключително добро представяне, а с танц „Ноти”, когото определиха като „Хореографски шедьовър на Кремена Костова-Гайдарова”, деветте момичета се окичиха със сребърните медали.

При солистите всички се класираха на челни позиции. Жана Дякова и Тереза Донева в огромна конкуренция с няколко десетки свои връстници от целия свят,  получиха уъркшоп и златни билети за финалите. Тереза Донева се класира втора и танцува с десетте най-добри на Гранд финала в театър „Виктория” – една от най-красивите световни сцени, сред невероятна атмосфера и многобройна публика.   

Участието на „Па де Кре” на Световните финали е за шеста поредна година след безапелационно спечелени квоти на националните квалификации.

Кремена Костова-Гайдарова  благодари на децата и своя екип за голямото постижение, за миговете на радост и гордост, за сълзите от щастие след победата.

„Да представяме България и Стара Загора на Световната купа е голяма чест и отговорност за нас. Да бъдеш редом до най-добрите от най-добрите в света е невероятно усещане. Много полезно за нас като опит, контакти, екипност. С всяка година, ние не само затвърждаваме постиженията си да сме в топ 6 в света, но и надграждаме постигнатото с все по-добри резултати. Имахме много трудности, пътят, за да стигнем до световните финали  много дълъг и изморителен, но заедно се справихме и се представихме отлично. Удовлетворена съм, мотивирана съм да работя с децата, които вложиха много труд, усилия и постоянство. Благодаря на моя екип, на моя отбор и им пожелавам да са здрави, да бъдем все така единни в трудностите, всеотдайни в работата, добри помежду си и устремени към нашите цели и мечти” – сподели щастливата и развълнувана Кремена Костова-Гайдарова – художествен ръководител на школата.