Дора Янкова подкрепи инициативите на жените-социалистки от област Стара Загора

Председателят на Обединението на жените – социалистки  в БСП Дора Янкова подкрепи инициативата на жените от област Стара Загора за безопасно лято на децата и спокойствие на родителите.  „Позицията  на Обединението е респектираща и се надявам, че институциите ще си свършат работата, за да  се осигури необходимата защитена и здравословна среда. За  това говори и последвалото писмо на областния управител до общини и държавни институции  за контрол и  навременни информационни кампании”,  каза Янкова  в Стара Загора на среща със социалистки.

По думите й  Обединението на жените социалистки за 16 години е доказало, че  каузите, зад които застава са изключително важни за обществото –  социална защита,  грижи за майчинството и семейството, здравни и екологични теми, законодателни инициативи и др. В срещата участваха членове на оперативното бюро Любка Игнатова и Валентина Богданова, председателят на БСП-Стара Загора  Велина Атанасова, областният координатор Петя Александрова, общинският председател Донка Динева,  общински съветници, представители на клубовете от Казанлък, Гурково и Павел баня. Заедно дискутираха инициативите на  социалистките по места, които да  бъдат насочени към най-рисковите целеви групи в социалното пространство и да са от полза за общността. Това бе и темата на срещата с областния председател  на БСП-Стара Загора Румяна Динева.

Дора Янкова посети и Чирпан, тя  участва в първото заседание на възстановения клуб на жените-социалистки. Над 30 активистки избраха за председател икономиста Евгения Танева и тричленно ръководство.  Общинският клуб има амбицията да активизира присъствието и диалога на жените в обществения живот  в града на Яворов. Той ще е отворен за идеи, съвместна дейност с други женски организации, младежки сдружения, неправителствени организации и др. Успешна дейност на клуба пожелаха  председателят на БСП-Чирпан Георги Николаев, приятели и симпатизантки.