Христослава Колева стъпи на сцената на Старозагорската опера

Шампионката по плуване – Христослава Колева е лице на проект на Старозагорската опера. Тя се превъплъти в главната роля в клип на проекта „Ние сме музиканти”.

Старозагорската опера е една от малкото културни институции в Европа, която има програма-Арт терапевтични и развитийни работилници „Ние сме музиканти“ за работа с деца със специални образователни потребности. Програмата е може би най-дълго подготвяния проект на институцията. В главната роля във видео клипа на проекта е казанлъчанката Христослава Колева – дете със синдрома на Даун. Изключителен шанс за програмата бе, че оперната прима-солистка на Старозагорската опера Русалина Мочукова е дипломиран терапевт-логопед, което ускори реализацията на първия етап от проекта.

Три месеца след началото  Мочукова развълнувано отчита резултатите от своята работа, като споделя колко бързо се е съкратил пътя на адаптация и приобщаване и колко спонтанно децата реагират на музиката и на игровите занимания. Великолепен пример за силата на духа и безграничността на човешките възможности в програмата е самата Хриси, която е шампион по плуване, участва непрекъснато в модни събития, учи успешно в специализиран техникум и има своите успехи,също така тя е много музикална и добре танцува.

Директорът на Старозагорската опера Огнян Драганов, който е режисьор по професия, се ангажира лично с това младата дама да бъде истинска принцеса на сцената, а красивите и неповторимите моменти да окуражат другите деца и техните родители, че и те могат да бъдат като Хриси, и да напомним на себе си да бъдем повече човеци.