До края на месеца ще бъдат поставени две метални сърца за пластмасови капачки в с. Копринка и в с. Бузовград.

Сърцата ще бъдат поставени по проект „Екологична ориентация към общността” (Еко) на сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ”, финансиран от Център за развитие на човешките ресурси по програма „Европейски корпус за солидарност”. След успешно инсталирани в гр. Казанлък две метални сърца за пластмасови капачки по проект „Солидарна общност” организацията планира поставянето на още 2 в населени места на Община Казанлък. Всички събрани капачки от посочените сърца се рециклират от фирма „Рекотуб” с. Шейново по кампания „Капачки за Казанлък” .

Проектът е насочен към младежите в малките населени места около Казанлък, с които организацията работи за повишаване на екокултурата чрез кампании.

По проекта ще бъдат направени компостери за всяка една от посочените институции и обучени потребителите и персонала на дневните центрове за деца и пълнолетни лица с увреждания в гр. Казанлък, потребителите, персонала и роднините на Дома за стари хора номер 3 в Казанлък, защитено жилище “Оптима” с. Дунавци и не на последно място Народно читалище „Пробуда-1920” на с. Копринка и с. Средногорово. Всички те ще получат компостери, за да наблюдават процеса и те да бъдат използвани за в бъдеще.