Дарение

Отделението ни по неонатолотия в университетската болница получи дарение от чисто нов стерилизатор. Той ще замести старите и енергоемки машини, които се ползваха до сега в отделението. Дарението е от всички старозагорци, които събират капачки в кампанията “Голямото сърце на Стара Загора”, организирана от общинския съветник и представител на най-голямата гражданска група “Истината за Стара Загора” Янко Янков.

Тази кампания беше инициирана от него преди няколко години и идеята е с парите събрани от капачките да се купува модерно оборудване за децата на Стара Загора. Миналата година беше направено първото дарение кувьоз, който работи в помощ на малките и недоносени бебета. Тази година по желание на директора на клиниката но неонатолотия, доцент Мумджиев беше дарен стерилизатор за бибероните и шишетата на малките пациенти.
От болницата изказаха благодарност на Янко Янков за инициативата и благотворителната кампания, която организира и благодарение, на която вече има нов стерилизатор,както  и на всички старозагорци, които се включват в кампанията “Голямото сърце на Стара Загора”, като носят своите капачки в сърцата на пингвините и пред Областна администрация и по този начин помагат за  модерно оборудване в помощ на нашите най-малки съграждани.