Програма за Празници в долината на тракийските царе 2022

Предварителната програма на Празници в долината на тракийските царе 2022 вече може да бъде разгледана на официалната страница на Община Казанлък тук: https://www.kazanlak.bg/cat-705.html

Наред с традиционните събития като връчване на наградата на името на проф.Александър Фол, научната конференция, посветена на тракийската култура, бодиарт, неделно матине и музикално влакче, публиката ще може да се наслади отново на магичните оперни вечери на открито на брега на язовир „Копринка“, организирани съвместно с Държавна опера Стара Загора.

По изцяло нов начин ще бъде организирано търговското изложение на вина, деликатеси и напитки от Тракийската долина „Празници на тракийското вино и винена култура“. То ще има съвсем нова визия и ще бъде разгърнато в по-голям мащаб.

В последните дни на август и първите на месец септември ще се проведат редица събития с фокус към най-малките както с ателиета в сферата на изкуството, така и с голямо внимание към необятния свят на книгите за малки и големи. Освен лекции, беседи и изложби, ценителите на хубавата музика ще имат възможност да посетят разнообразните събития на ДЖАЗ ФЕСТ 2022.