Първа национална конференция „Лечение с растежен хормон – реалност, проблеми и перспективи при отделните индикации в България“ организират в Стара Загора

Първа  национална конференция „Лечение с растежен хормон – реалност, проблеми и перспективи при отделните индикации в България“ ще се проведе в Стара Загора на 23 и 24 юли. Организатори на събитието са Национален алианс на хора с редки болести, Българска асоциация Прадер-Вили синдром, синдром на търнър и Национална асоциация на пациентите с дефицит на растежния хормон.

Конференцията ще бъде открита на 23 юли – събота, от 9.30 часа, в залата на хотел „Сити“. Покана за участие имат родители, лични лекари и всички заинтересовани от темата.

Лектори ще бъдат експерти от различни области на медицината, а дискусиите ще дадат възможност на пациентите да обменят личен опит и да получат необходимата им информация от специалисти.

„За най-малките участници, които са в града със своите родители, има специална  отделна програма“, съобщи Полина Милушева, председател на Националната асоциация на пациентите с дефицит на растежния хормон.

Членовете на Постоянната комисия по „Социална политика“ към Общинския съвет на Стара Загора ще подарят на децата среща с вълшебните герои на Кукления театър. В съботния късен следобед е предвидено и посещение на Зоопарка в града, като входна такса ще има само за възрастните придружители. Организирани са още групови занимания и игри.

Една от основните цели при организиране на първата такава конференция е да се изостри общественото внимание към перспективите и предизвикателствата пред хората с редки болести.