Ремонтират площада в село Турия.

Община Павел баня започна ремонтни дейности на площадното пространство пред къщата на емблематичния Димитър Чорбаджийски – Чудомир в село Турия. В рамките на по-малко от месец предстои да бъде подновена старата каменна настилка, която не е ремонтирана близо 40 години, с нова. Подновяването ще се извърши на площ от 1200 кв.м., като допълнително ще бъдат положени 160 линейни метра бордюри. „Цялостният ремонт се извършва с общински средства и това са парите от платени данъци и такси от турийци”, коментира на място кметът Иса Бесоолу.
В село Турия живеят близо 350 души, но заради родната къща – музей на Чудомир и превърналият се в природна забележителност Кичест габър на над 700 години, селото ежегодно се посещава от много туристи.
Тази събота (30.07.) местни и туристи могат да заповядат на тазгодишното Турийско лято, което се осъществява по инициатива на кмета на селото Ганчо Петков и младите турийци, с подкрепата на Община Павел баня.
Празничната програма започва в 18:30 часа с орк. „Славей”, като в 19:00 часа ще бъде осветен курбан за здравето на жителите на селото. В 19:15 ч. ще играят и танцьорите от ансамбъл „Детелините” – гр. Павел баня. В 19:45 ч. веселието ще продължи с орк. „Славей”.