ЖФК „Локомотив“ продължава с лятната селекцията

Женският футболен шампион „Локомотив“ продължава със селекцията си за новия сезон. Ръководството на старозагорския клуб привлече в състава си румънката Лаура Руш и молдовката Надежда Колесниченко, като и двете са национални състезателки. 34-годишната Руш има солиден опит в силни европейски първенства, като италианското, датското, испанското и белгийското. Тя играе на върха на атаката и в кариерата си има спечелени няколко значими трофея, сред които шампионските титли на Кипър, Дания и Белгия. За националния отбор на Румъния е отбелязала 21 попадения в 48 мача.
Надежда Колесниченко е на 26 години и е полузащитник. За последно е била част от исландския ФК „Тиндастьол“, а през 2019-а е с основна заслуга за триумфа на тогавашния си клуб „Анина“ в турнира за купата на Молдова. С националния екип на родината си е записала 44 двубоя и има 1 гол.
По-рано този месец договор с „Локомотив“ подписа и българската националка Нора Димитрова, която пристигна от вицешампиона НСА. И трите нови попълнения ще са на разположение на треньорския щаб за двубоите от квалификациите на Шампионската лига. Съперник на “Локомотив” в първата фаза от пресявките е шампионът на Беларус “Динамо” (Минск).