Международния ден на младежта в Стара Загора

Международният младежки център в Стара Загора се е подготвил за 12 август – Международен ден на младежта, подобаващо. Разнообразна и интересна е програмата за отбелязване на празника, казват от ММЦ. Старозагорският център е и първият у нас, който създава образователна ескейп стая на своя територия. Тя ще носи името „ЯМЕЗ”, зад което се крие любопитна история, а нея ще разгадаят най-смелите, впуснали се в предизвикателството на загадките и логическото мислене. Участието ще изисква предварително записване на отбори от 2-ма до 4-ма души, които ще имат възможност да се включат в заниманието от 10.00, 12.00, 14.00 или 16.00 часа. Този тип стаи със загадки представляват физическа игра в реално време, отбор от няколко човека разполага с определен период от време за решаване на последователни питанки, с което успява да „се измъкне”.  „Загадките” могат да са логически, математически, лингвистични, да са свързани с проява на наблюдателност, комбинативност, съобразителност, ориентация в пространството, чувство за време, както и отборен дух. В нито един аспект от играта не са необходими използването на физическа сила или специални познания, напомнят от ММЦ.

Освен иновативната игра, екипът на Центъра е подготвил и други занимания, с които да отбележи празника на младежта. От 12.00 до 19.00 часа, приятната и хладна трапезария на ММЦ ще бъде отворена за феновете на настолни игри – CATAN, DixIt, Сказание, Axis vs Allies 1941, Баталия, шах, табла и други.

Турнир по асоциации ще предизвика мозъка и умението да се служи с малко, но правилните думи и знаци. Началото е от 17.30 часа, а записването е от 17.00 часа. Необходимо е да имате и съотборник, напомнят от ММЦ.

От 19.30 до 20.00 часа ще се състои представяне на талантите, които носят и развиват у себе си младежите, посещаващи Центъра.

От 20.00 часа ще започне и любимото кино на открито. До 22.30 часа ще има прожекции на подбрани въздействащи видеа, филмовите продукции на клуб „Филмарите”, най-провокиращите филми от „Ученически кинофест – Стара Загора” и лента-изненада.