45км е трасето на състезанието за ХСМ Купа “Община Казанлък“

На 28-и август, неделя от 10:00 часа е старта на състезанието по планинско колездене за ХСМ Купа “Община Казанлък”. Организатори на събитието са КК “Лястовица-1905“ и Община Казанлък.

Надпреварата е в дисциплина ХСМ (крос кънтри), с дължина на трасето 45 км. и денивелация само 500 м. Трасето е с изглед към върховете на Стара планина, връх Ботев, Мазалат, Бузлуджа и Шипка.

Участниците ще бъдат разделени в категории: Юноши до 18; Mъже 19-29; Mъже 30-39; Mъже 40-49; Mъже 50 +; Жени; 95 кг.+; E-байк.

Всеки изпуснал срока за онлайн регистрация за участие, може да се запишете  на място, като задължително ще трябва да представите валидна застраховка „Злополука”, а таксата за участие на място ще бъде 60 лв, като местата са ограничени и няма да се допускат състезатели без каска.

За най-добрите колоездачи ще има парични премии и подаръци. Организаторите предвиждат медали за всички участници и специални изненади за най-малък участник, първи финиширал, най-атрактивен състезател.

На старт-финала ще има разположена кутия за дарения. Събраните средства ще бъдат дарени на младите таланти на казанлъшкото колоездене от клуб “Лястовица-1905“.