Тържествено отбелязаха първия учебен ден в Спортно училище „Тодор Каблешков“

Тържествено отбелязаха първия учебен ден в Спортно училище „Тодор Каблешков“ в Стара Загора.  За 49-и път отваря врати училището за шампиони, което тази година ще посрещне 266 ученици. Церемонията започна с почетно вдигане на знамето на Република България от вицеевропейската шампионка от 8-а клас Даяна Стойчева.

„Вие сте първите, с които стартира началото на учебната година в град Стара Загора и сте първите, които искам да поздравя. Сърдечно ви пожелавам нови и още по-големи успехи занапред. С удоволствие следя вашите постижения през годините и виждам изключителните ви резултати, с  което можем всички да се гордеем. Дерзайте, бъдете здрави и единни в своя път. На добър час и успешна учебна година!“, поздрави учениците зам.-кметът на общината Иванка Сотирова.

Поздрав към присъстващите отправи и зам.-кметът Красимира Чахова. „Пожелавам ви винаги да бъдете първи във всичко и със сила и устрем да приемате предизвикателствата, които ще стоят пред вас. Вървете с високо вдигната глава по пътя към успеха“, каза тя.   

Тази година Спортното училище се радва и на нов спорт, който влиза в програмата – има прием „Баскетбол – жени“. Сред учениците има и национални състезателки.

Училището обяви и успехите на учениците  за изминалата година.  Завоювани са 62 медала от държавни първенства , 18 медала от държавни турнири и от  народни турнири – 30 медала. Грамоти за пълни отличници са взели 11 ученици. Две почетни отличия също се нареждат сред успехите на възпитаниците – Ученик на годината и Клас на годината.

На тържественото откриване присъстваха още Тихомир Трифонов – председател на ПК по спорт и младежки дейности на Общински съвет Стара Загора, негови колеги от местния парламент, Петко Крумов – началник отдел „Спортни дейности“ на Община Стара Загора,  Иванка Петкова – старши експерт по професионално образование и обучение РУО, Галя Петкова – директор на Основно училище „Кольо Ганчев“ Стара Загора, представители на спортни клубове от региона, както и горди родители. Всички присъстващи се насладиха на грациозна и пъстра гимнастическа демонстрация.