Няма място за бежанци

Всички центрове за бежанци в страната са препълнени с над 20%. Подобно натоварване не е имало от 2-3 години насам.

Бежанци се настаняват, включително в телевизионни зали, коридори, както и в помощни помещения. Мигрантите са предимно от Алжир, Мароко, Тунис и по-малко от Пакистан, Афганистан и Сирия. „Докарват ни по всяко време задържани мигранти на различни места в страната, почти всички са на възраст до 30 години и над 95% са мъже. Много рядко сред тях има хора, които знаят някакъв западен език. Част от тях говорят френски“, разказват  служители.

През последните 10 дни имаше няколко инцидента в България, при които бяха заловени десетки бежанци у нас. При единия от инцидентите в Бургас загинаха двама полицаи.
Европейският тв канал Евронюз излъчи обширен репортаж за възстановяването на така наречения Балкански път на мигрантите, който тръгва от Турция и преминава в Гърция и от там към Северна Македония, Сърбия и Унгария. Другият път е от Турция, преминава през България, Сърбия и отново стига до Унгария. Миналата седмица имаше и тежки инциденти на сръбско-унгарската граница, където мигрантите се оплакаха от лошо отношение на унгарските гранични власти.