Община Стара Загора се включва в кампанията „Да изчистим България заедно”

И тази година, Община Стара Загора подкрепя националната кампания „Да изчистим България заедно”, която ще се реализира на 17 септември (събота). Служителите на общинската администрация ще дадат своя принос за приветливостта на част от най-големия парк в града – „Митрополит Методий Кусев” (Аязмото), както и ще освежат и направят оборка в районите за отмора в парк „Бедечка”. Това ще се случи в петъчния ден – 16 септември.

От Общината отново ще бъдат осигурени чували и ръкавици. Те ще са на разположение от сряда до петък (включително) от 8.30 до 12.30 часа и от 13.30 до 17.30 часа в административните бюра в града.

Екипи на „Грийн Партнърс”ще се погрижат за извозването на събраните в събота отпадъци, които са били поставени на определените за целта места.

През 2022 г. „Да изчистим България заедно” обединява за 10-та поредна година институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. От началото на кампанията досега – близо 2 500 000 доброволци, с ръкавици и чували, са допринесли за по-чиста България.

Подробности за националната кампания има в сайта „Добрият пример”, а за инициативата в Стара Загора – в специално създадената Facebook страница – Да изчистим България заедно 2022 – Стара Загора https://www.facebook.com/daizchistimstarazagora