Осигурени са достатъчни количества дървесина за отопление през предстоящия зимен сезон

„Осигурени са достатъчни количества дървесина за отопление през предстоящия зимен сезон“ сподели на среща директорът на Югоизточно държавно предприятие инж. Димчо Радев. На пресконференция заедно с кмета на общината Галина Стоянова и директора на Държавно горско стопанство – Казанлък инж. Мирена Татарджийска, обясни реалното състояние по добиване и предоставяне на дърва за огрев за населението към момента.

Цените, на които добиват дървесината и я предлагат на клиентите си горските стопанства в структурата на Югоизточното предприятие, са от 85 до 100 лв. за куб. сподели още инж. Димчо Радев.

Общо заявената дървесина за огрев от кметовете на населените места в община Казанлък за тази година е 9500 куб. м, съобщи инж. Мирена Татарджийска, директор на ДГС-Казанлък.

Част от кметовете на населените места в Община Казанлък са решили проблема с доставката на дървесина.

Кметът Галина Стоянова обяви, че социално слабите граждани ще получат безплатно дървесина за огрев от изгорелите площи в пожарите край Казанлък, влизащи в общинския горски фонд.

Опасност от липса на дървесина за предстоящия зимен сезон няма, а Инж. Радев допълни още, че ще бъде проведена среща с Регионалната дирекция на горите и Областната дирекция на МВР в Стара Загора, за да се вземат мерки против спекулата при продажбата на дърва за огрев.