Помощ за пострадалите

Десетки доброволци от Стара Загора се отзоваха в помощ на пострадалите от наводненията в Карловско. Представители на сдружение “Брат за Брата Стара Загора” се  включиха в разчистването на домовете на хората.

“Помогнете на тия хора, защото е истински ад”, призоваваха от Брат за Брата и допълват, че
хората са благодарни със сълзи на очи, но никога не са се чувствали по-зле. “Истината е, че това, което свършихме днес е само капка в цялото море от трагедията на тези хора…”, споделят старозагорци.

За пореден ден военнослужещи от 61 Стрямска механизирана бригада участват в ликвидиране на последствията от наводнението в населените места на община Карлово. Инженерни специалисти от бригадата под ръководство на командира на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов и командира на 61 механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков инспектират участъци от река Стряма, където има разрушени мостове с цел да се поставят инженерни съоръжения и да се възстановят комуникациите и снабдяването към бедстващите райони.Инженерна техника на 61 механизирана бригада започна да прочиства улиците на селата Богдан и Каравелово.

Друга основна дейност, която изпълняват военнослужещите е поставяне на военни водоноски за осигуряване на вода в бедстващите райони до възстановяване на водоснабдителната система на населените места.

Паралелно с основните задачи бригадата доставя храна и вода, осигурена от Община Карлово и частни фирми, на пострадалите от наводнението граждани в районите на селата Богдан и Каравелово.

Община Казанлък изпрати тежка техника на помощ в село Слатина, Карловско!
Окомплектовани са да работят няколко денонощия на терен!