Борисов в Стара Загора: “Промяната” спря всичко, покажете ми нещо построено за тези две години

“Покажете ми нещо, което е построено за тези две години. Няма. Когато си тръгнахме, оставихме 10 милиона за спортна зала на Стара Загора. Но ги няма. Промяната ги спря”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който беше в Стара Загора. Заедно с кмета Живко Тодоров те огледаха новооткрития летен театър, където вечерта концерт имаше Лили Иванова.

„Завиждам ви за това събитие“, заяви Борисов на старозагорци.

„Вчера чух, че Петков говори на някакъв човечец за луканка и суджук и вика “вътре са нитратите и пестицидите”. Ама ви казват да ги отразявате хубаво. Ако кажа такава глупост, от сутрин до вечер ще говорите. Луканка с нитрати”, допълни Борисов.

Борисов изброи всички обекти, построени по времето на ГЕРБ в Стара Загора и попита какво са направили новите управляващи. Напълниха страната с мигранти, обяви Борисов. Те за 5-6 месеца единственото, което успяха да направят, бе да “оправят” цените на бензина и на газа, заяви още бившият премиер.

“Свършват компенсациите за тока и за газа. Гълъб Донев го каза, трябват им над 6 млрд. заем. При нас имаше ли проблеми с цените?”, попита риторично Борисов.

“Аз вярвам на неговото его. Всичко зависи от него. Той се е зарекъл, че ще осигури честни избори”, заяви Борисов по адрес на президента Румен Радев и обясни в отговор на журналистически въпрос, че е още рано да се говори за евентуални коалиции след изборите.

“От миналата година до сега сме похарчили сигурно над 600-700 млн. за машините. Кой пилее парите така? Не искам да харесвам Петков, но уважавам тези зад него. Не харесвам Нинова, но зад нея стоят стотици хиляди. Трябва да работим заедно. Толкова им хареса на европейците “Съединението прави силата”, а го взеха и те”, допълни още Борисов.

“Представете си сега, че 10 старозагорски зали отиват за изборите. И да си кажем после: “Те изборите са скъпи, ама нека пак правим”. По линия на евроатлантическата солидарност, протегнали сме ръка на всички, по линия на доходите – на всички. Колко санирани блока има в Стара Загора? 80″, посочи Борисов.

“Преди година и половина Урсула отиде и даде авансите, а заради тези завършилите, уж много умни, още нямаме План за възстановяване”, каза той.

Борисов изтъкна, че именно Томислав Дончев е бил човекът, който е внесъл Плана за възстановяване.

“Некадърно управление са, какво повече да ти кажа. Искам нещо хубаво да кажа, ама не мога. Пеканов го виждам, че се старае много, пита и се надявам, че служебното правителство ще го задвижи по-напред. Вместо да вървим с всички… Ние се бяхме уговорили”, каза лидерът на ГЕРБ.

“Сега в тая криза имаме редкия шанс да богатеем като държава, а ние обедняваме. Компенсациите свършват и защо ги направиха до 30 септември, не ви ли е интересно? Защото нямат пари. Ако не се разберем за правителство, искат да поставят служебния кабинет в шах и мат. Гълъб Донев каза, че му трябва заем от 6 млрд. Какъв излишък, като трябва заем? За бизнеса няма компенсации”, разкри той.

“Договорили 7 танкера – няма ги, 4 магистрали – няма ги. Имаме най-малко 11 междуправителствени заседания с румънците. Те винаги казват, че искат и ще направят, но сме го говорили 11 пъти. Само на Силистра може да стане мост, защото оста юг-север има нужда заради Черно море”, обясни Борисов.