Фермерски и занаятчийски пазар “КоренЯк” от тази събота в Стара Загора

На 10 септември, в 9:10 часа, ще бъде открит официално Фермерски и занаятчийски пазар „КоренЯк“. Той ще бъде разположен между сградата на Общинска администрация и парк „Пети октомври“. Работното му време е от 10:00 до 18:00 часа и ще бъде реализиран през събота.

На щандовете ще бъдат представени чисти и български храни – млечни и месни продукти, сезонни плодове и зеленчуци, яйца, юфка, трахана, мед, ядки, билкови смеси и други.

Изложителите ще са две категории: с постоянни щандове, присъстващи с продукцията си на пазара редовно и такива, гостуващи периодично. Ще има и подбрана селекция от храни, произведени по автентични български рецепти. Храната, която ще се предлага на пазара, ще бъде само от производител. Организаторите добавят и няколко арт щанда за ценители. Те предизвикват децата да нарисуват и подарят своя творба в деня на откриването, която по-късно ще бъде включена в арт-инициатива. За участниците има награди и изненади.

Условията за участие в художествената инициатива, както и повече подробности за „КоренЯк“, може да намерите във Facebook: https://www.facebook.com/events/1730464540650280?ref=newsfeed